Šibenska 37, Split Kontakt: 021/684-769 e-mail podrška Prodaja: 021/684-765 e-mail prodaja SOS

Poslovno i ostalo

PITANJA:

1. 
Volio bih prijeći na korištenje Ritma, ali hoće li biti moguće prenijeti podatke iz mog starog softvera?
2. 
Koliko košta instalacija i obuka?
3. 
Što ako moje poduzeće nije iz Splita?
4.
Imam općenito pitanje o ERP-u i poslovnim informacijskim sustavima, ne o proizvodu Ritam. Mogu li vam se svejedno obratiti?ODGOVORI: 
1. Volio bih prijeći na korištenje Ritma, ali hoće li biti moguće prenijeti podatke iz mog starog softvera?

1.1 Ako ste koristili Ritmov stari DOS program, iz njega možete prenijeti:
- partnere
- artikle
- veleprodaju (lager, skladišta, izvješća)
- maloprodaju (lager, skladišta, izvješća)
- financijsko
- osnovna sredstva 

Sve što trebate napraviti je omogućiti pristup našoj službi podrške vašim podacima u starom programu. Gdje se pojavljuju povijesni podaci, konverzija se odnosi na podatke iz prošle godine. Plaće nije moguće konvertirati.

1.2. Ako ste koristili neki drugi program, konverzija postaje teža i složenija. Moguće je konvertirati samo:
- partnere
- artikle
U ovom slučaju, na vama je prikupiti podatke i predati nam ih u kao ispravno oblikovan Excel file (prema primjeru koji vam pošaljemo). 

U oba slučaja, cijena konverzije je 600 kn + PDV po stavci, bez obzira na veličinu stavke (npr. neovisno o tome imate li 800 ili 8000 partnera)  pod pretpostavkom da su podaci organizirani prema našim uputama. U suprotnom se cijena konverzije mjeri u satima rada*.

Ako se vaši poslovni podaci ne nalaze na vašem vlastitom serveru ili računalu, vaš dobavljač prošlog softvera vam je dužan osigurati podatke kako biste ih mogli dalje koristiti. Raspitajte se kod njega o toj mogućnosti.

= teoretski je moguće organizirati konverziju i za druge vrste podataka poput financijskog, no njihova različitost i kompleksnost u konverziji iz drugih programa u pravilu traži toliko sati rada da to postaje neisplativo.

Natrag na popis pitanja2. Koliko košta instalacija i obuka?

Cijena instalacije i podrške je 225 kn + PDV po satu, a obuke 150 kn + PDV po satu. Naši normativi utroška vremena su kako slijedi:

  • Otvaranje 1 licence: 0,35h
  • Otvaranje 1 poduzeća (baze podataka s kojom radi licenca): 0,5h.


Pod pretpostavkom da se radi o malom poduzeću s jednom licencom, cijena instalacije bi bila: (0,35 +0,5) * 225 kn + PDV = 0,85 * 225 kn + PDV = 191 kn + PDV.

Trajanje obuke ovisi o korisniku i njegovom poznavanju ERP sustava općenito; u praksi je nekoliko sati dovoljno za početak. Svaki novi korisnik automatski dobiva po 2h besplatne obuke, bez obzira na broj licenci. Ako imate više zaposlenika, obuku je najjednostavnije obaviti grupno.

Neki klijenti, poput knjigovodstvenih servisa, trebat će samo jednu licencu, ali između 5 i 20 poduzeća (po jednu za svakog klijenta kojem vode knjige). Za njih u pravilo naplaćujemo samo svako drugo poduzeće. No za knjigovodstvene servise imamo još neke posebne pogodnosti tako da vas ako ste vlasnik knjigovodstvenog servisa upućujemo da nam se zbog dogovora javite direktno preko našeg kontakt obrazca.

Natrag na popis pitanja3. Što ako moje poduzeće nije iz Splita?

Ritam koriste korisnici diljem RH i BiH, bez obzira na udaljenost. Sva poduzeća iz Splita i iz cijele RH i BiH započinju s radom na isti način: instaliramo program preko interneta, koristeći već provjerene alate koje možete vidjeti na našoj stranici u dijelu "Help i podrška". Ako to posebno želite (ili ako je instalacija posebno kompleksna i mora biti obavljena na lokaciji (ovo se događa samo u slučaju velikog poduzeća s vlastitim serverima, a i tada je rijetko), rado ćemo vas posjetiti. U tom slučaju se naplaćuju i troškovi putovanja.

Za kontinuirani rad udaljenost također nije važna. U praksi, većina poduzeća nas rijetko vidi osobno, već samo komunicira s našom korisničkom podrškom preko telefona i interneta, te jednim klikom ažurira novu verziju programa kada se pojavi na našem serveru. To je jedini logičan način poslovanja u modernoj informatici i dovodi do znatnih ušteda za korisnika.

Svejedno, ako osjećate posebnu potrebu za tvrtkom koja vam je blizu, pogledajte naš popis ovlaštenih zastupnika ili nas kontaktirajte za popis knjigovođa koji koriste Ritam u vašoj blizini. 

Natrag na popis pitanja4.  Imam općenito pitanje o ERP-u i poslovnim informacijskim sustavima, ne o proizvodu Ritam. Mogu li vam se svejedno obratiti?

Naravno, slobodno nas kontaktirajte. Ako je pitanje akademske ili druge prirode, moguće je da ćemo temu obraditi detaljnije na našem blogu.

Natrag na popis pitanja